An1 Förlag & Skrivverkstad

Tomma tofflor i hallen

Tomma tofflor i hallen kostar 170 kronor + frakt

Tomma tofflor i hallen är en spännande berättelse om stark kärlek och djup sorg. Lena träffade Jean-Marc på en buss i Örebro. Han var fransman, född i det koloniserade Algeriet och 18 år äldre. Det handlar om deras liv före och under hans sjukdom 21 år senare, om sorg och om sökande efter ny mening och identitet efter hans död.

Att mista en älskad anhörig är bland det värsta man kan uppleva och det är få som slipper undan den erfarenheten. Därför berör den här boken många.

”– Votre mari était bigame.
Vad? Sa hon att min man var bigamist?
– Ce n’est pas grave, fortsätter den luttrade kvinnan på franska i telefonen. Det är inte så allvarligt. Ganska vanligt, fyller hon i med.
Inte så allvarligt!? tänker jag. Den franska dödsattesten som jag håller i handen och som utfärdats på Franska konsulatet i Stockholm namnger två fruar.”

Röster om boken

”Den är ju helt underbar 😉 Vilken gnista och mycket känslor och även en stor portion humor. Du borde omgående börja skriva nästa bok!!! Och till alla kompisar ger jag rådet att nästa bok du läser skall författaren vara Lena Poggi <3”

”Tack Lena Poggi – en fantastisk bok. Kan varmt rekommendera den🌸”

”Blir berörd av Lenas närvarande språk. Tack för att du delar med dig av ditt liv.”

”Tack för att du gett mig en så fin läsupplevelse med din bok. Jag tyckte mycket om den! Blev förstås gripen av din historia, men lika mycket av det sätt du skriver om den. Du lyckas göra det personliga till något allmängiltigt och inte privat och det är skickligt.”

”När jag läste din bok tänkte jag att några som jag träffade där och trodde att de höll på att bli tokiga i sitt sorgearbete. Jag tror att din bok skulle kunna ha varit till stor nytta för dem. Det finns säkert andra som haft samma tankar och att allt tar sin tid.”

”Vi har nu läst boken med stor behållning. Men, framförallt, så blev min kompis X ”stärkt” efter att lånat boken och sträckläst denna. Han förlorade sin livspartner i lungcancer 2017 efter bara 3 veckor på lungmedavd.”

”Läste drygt halva din bok direkt. Blev så berörd så jag var tvungen att lägga den åt sidan över jul och nyår. Så mycket glädje och kärlek. Och så mycket sorg.”

”Gripande och nyktert. ⭐⭐⭐⭐⭐ Hur skildrar man en outsäglig sorg? ”Outsäglig” betyder att uppgiften är omöjlig. Samtidigt är den nödvändig. Var och en som drabbas av en nära anhörigs död tvingas att gå igenom sorgens alla faser, gång på gång, för sig själv och kanske också för andra. Lena Poggis bok är en hjälp i allas sorgearbete. Hon skildrar gripande och nyktert sin älskade makes sjukdom, lidande och död. Och hon skriver om stort och smått som hon tvingas gå igenom efteråt. Hon undviker de stora orden och försöken att förklara det outsägliga. I stället får vi genom hennes nyktra skildring av det förfärliga, det triviala och det oundvikliga följa hennes egen kamp för att leva vidare och finna en mening i det meningslösa. Hennes bok skildrar just hennes kamp i alla dess enskildheter. Genom bokens konkretion ger hon oss alla hjälp, var och en i sin unika sorg.”

”Några få rader kvar; vill inte skiljas från Lenas tankar. Boken ligger på bordet som är kvar efter de våra. Masurbjörk. Prylar kan vara mer än viktiga. Ett minne🕊. Boken är ett unikum om sorg och kärlek.”

”Jag sträckläste. Superbra bok!”

”Jag läste med tårade ögon och ändå ett leende då och då. Du skriver så bra! Jag tror att vem som helst kommer att få stor tröst och glädje av boken.” 

”Tack för att du gett mig en så fin läsupplevelse med din bok. Jag tyckte mycket om den!”