An1 Förlag

Kom ur skrivkrampen och hitta skrivglädjen

Kom igång, håll ut och hamna i skrivflow!

Det spelar ingen roll vilken typ av texter du brukar skriva … artiklar, information, reklam eller interaktiva inlägg … du kommer att bli en vassare skribent och gå från transpiration till inspiration.

Byråkratvenska, talspråk, säljande, humoristiskt eller svengelska … vad fungerar bäst för dina kunder, kollegor och en vanlig Svensson?

Den här inspirationsföreläsningen/workshopen riktar sig till dig som skriver på jobbet och tycker att det är lite motigt ibland. Den passar också dig som vill att dina texter ska bli lästa och ha rätt budskap. Vi utgår från dina egna texter som garanterat blir bättre och begripligare.

Om ditt erbjudande är otydligt blir ingen intresserad. När dina texter är ointressanta får du inte ut den effekt du vill ha för att stärka ditt varumärke, sälja produkter och tjänster eller få saker gjorda så som du har tänkt dig.

Du behöver ha bra texter överallt – i sociala medier, på webben, i rekryteringsannonser, trycksaker, säljmaterial, rapporter, instruktioner, policys, strategier, rutiner, minnesanteckningar, mejl, nyhetsbrev, bildspel och på många andra ställen.

Anette Holm är din personliga tränare i en skrivarverkstad med kreativa skrivövningar och dina egna texter. Ni jobbar med stil, ton och känsla, ordval och begriplighet men inte så mycket med grammatik. Det handlar mer om skrivprocessen och olika skrivknep.

Du lär dig också hur du ska hantera sär- och hopskrivning – vi, du eller er – de, dom eller dem – bindeord,  passiv-s och mycket mer.

Efter en workshop med Anette Holm har du vässat din penna rejält

Det här lär du dig

 • Du utvecklar din språkkänsla.
 • Du hittar din egen – eller företagets – stil, ton och känsla.
 • Du vet hur du ska skriva så att din målgrupp begriper och tar till sig ditt budskap.
 • Du vet hur du varierar en text och gör den överskådlig.
 • Du kan formulera budskap – hitta kärnan och vinkeln.
 • Du kan beskriva på ett enkelt sätt.
 • Du kan hålla den röda tråden utan att bli långrandig.
 • Du vet vilka ord som fungerar bra och dåligt.
 • Du vet hur du ska komma igång, hålla ut och hamna i skrivflow.

Du får också checklistor

 • Svarta listan – ord som du aldrig ska använda.
 • Att skriva bättre – konkreta skrivtips.

”Med ett pedagogiskt och coachande förhållningssätt har Anette gett mig värdefulla insikter och lärdomar som gjort mig till en bättre skribent. Ett stort tack!” 

Gabriel Wirén, Assistant Brand Manager, Galderma Nordic AB

Workshop eller inspirationsföreläsning?

Är en heldag för mastig? Då kan du boka en kortare inspirationsföreläsning. 30 minuter – 2 timmar, du väljer själv.

Vill du boka?

Mejla till order@an1forlag.se

Du når Anette Holm på 070-524 41 73.

Om föreläsaren och workshopledaren

Anette Holm

Anette Holm

Anette Holm har varit intresserad av det svenska språket i hela sitt liv och skrivit texter sedan hon var liten.

– Min mamma har berättat att jag började rätta andras språkbruk redan när jag började prata. Ett av mina favoritcitat från barndomen är ”Det heter inte skä (dialekt i dalarna). Det heter ska!”.

Anette har arbetat med kommunikation och marknadsföring i mer än 30 år och delar med sig av alla sina bästa tips och knep som personlig tränare i skrivning.

2012 var Anette projektledare för Att skriva bättre – ett samarbete mellan 12 olika myndigheter där man utvecklade en webbutbildning i att skriva bättre som är anpassad till alla statstjänstemän som skriver i jobbet. Hon har också arbetat i utskottet för terminologi för E-delegationen – en kommitté inom Näringsdepartementet.

Nu arbetar Anette som författare och har skrivit flera böcker: Fri, frisk och framgångsrik? – om småföretagares hälsa och arbetsmiljö, överlevnadsboken Livets ABC och uppföljaren 1 000 kronor på en månad.