An1 Förlag

Lyhört ledarskap

Vill du att både medarbetare och organisation ska fungera smidigare?

Då ska du lära dig mer om lyhört ledarskap.

Det är svårt för chefer och ledare att göra ett bra jobb i en värld som förändras allt snabbare. Balansgången mellan medarbetarnas krav på självförverkligande och ledningens krav på styrning och rätt resultat är svår. Både ledarskap och medarbetarskap är något helt annat nu än det har varit. Är du beredd? 

Omvärlden är så komplex och förändras så snabbt att individens egen förmåga att navigera sig genom en vanlig arbetsdag blir allt mer avgörande för hur effektiv var och en blir.

Det spelar ingen roll om du kallar det gigekonomi, nätverksekonomi eller VOKA-värld – den är här för att stanna och du behöver förbereda hela organisationen. Om dina medarbetare inte tar initiativ eller kan leda sig själva så sitter du i klistret.

Med aktuell och intressant forskning och fakta i bakfickan delar Anette Holm med sig av inspirerande och användbar kunskap, men du slipper krångliga teorier, metoder och modeller.

I stället får du 6 enkla verktyg som gör dig till en lyhörd ledare och som ger effekt direkt. Du får också veta hur du kan hantera de svåra frågorna – Från hierarki till vad då? Rätt och fel eller beror det på? Lösa relationer eller fasta band?

Du får dessutom lära dig mer om vilka frågor dina medarbetare behöver få svar på för att kunna göra ett bra jobb varje dag och varför det ät svårt att ändra på gamla strukturer i en organisation.

Efter en föreläsning/workshop med Anette Holm kan du leda utan att peka med hela handen.

Det här lär du dig 

  • Varför en klassisk organisation med tydlig hierarki och processer inte längre fungerar optimalt.
  • Vad du kan göra för att anpassa din organisation till ständig förändring.
  • Vad som kännetecknar en lyhörd ledarstil.
  • Att välja de verktyg för lyhördhet som passar just dig allra bäst.
  • Varför medarbetarnas ökade krav på självförverkligande påverkar resultatet.
  • Vilka byggstenar du behöver för att bygga förtroende.
  • Att alltid ha svar på dina medarbetares sex viktigaste frågor.

Du får också tillgång till de andra deltagarnas kloka idéer.

Workshop eller inspirationsföreläsning?

Vill du gå på djupet? Då passar det bra med en workshop.

Är en workshop för mastig? Då kan du boka en kortare inspirationsföreläsning. 30 minuter – 2 timmar, du väljer själv.

Vill du boka?

Mejla till order@an1forlag.se

Du når Anette Holm på 070-524 41 73.

Om föreläsaren och workshopledaren

Anette Holm

Anette Holm

Anette Holm är författaren, idécoachen och utvecklingsledaren som med 17 år som chef och ledare och 40 års arbetslivserfarenhet i ryggen kan lotsa dig fram till ett bättre arbetsliv där du mår bra och kan bidra med din kunskap och erfarenhet.

Anette är utbildad coach, processledare och handledare. Hon har blick för det intressanta och utmanande – tydligast märks det när nya och outforskade saker är på gång. Hon är en lösningsinriktad, modig och pålitlig idéspruta som med genuin värme och effektivitet inspirerar och gör saker begripliga.