An1 Förlag & Kommunikation

Välkommen till Sverige!

Att vara ny i Sverige är ofta en utmaning eftersom vår kultur, på många sätt, skiljer sig markant från de flesta andra länders. Religionen är inte viktig och individens egna val väger starkare än familjens. Men, samtidigt vilar det svenska samhället på en stark gemensam överenskommelse om demokrati, solidaritet, jämställdhet, rättssäkerhet och välfärd till alla.

Anette Holms sex föreläsningar om hur det svenska samhället fungerar är både konkreta och inspirerande!

KONTAKT, OFFERT & FRÅGOR: order@anforlag.se, 070-524 41 73

1. Hur du skaffar ett jobb och ser till att du får bra betalt

Det finns 8 808 yrken i Sverige. Var finns jobben, vilket yrke passar dig och hur ska du komma dit? Vad innebär den svenska modellen med facket och kollektivavtal? Anette Holm delar med sig av sina bästa jobbsökartips och hjälper dig att vässa ditt CV och förbereda dig för löneförhandlingen.

2. Svenska smaker + billig och god mat

Anette Holm delar med sig av sin kunskap och idéer om hur du kan hålla en rimlig hushållsbudget. Vi provar några typiska svenska smaker (till exempel sill, potatis, dill, gräddfil, lingonsylt, saltgurka, rödbetor, kaviar, hårt bröd, långfil, messmör och gravad lax) och pratar om billig mat och går hem med många fina tips. Vi pratar också om hur du kan sänka dina fasta kostnader.

3. Att köpa, ångra och klaga

Du får lära dig mer om vad som gäller när du ångrar ett köp eller behöver klaga på en produkt eller tjänst. Vad är skillnaden på öppet köp, reklamation, garanti? Hur länge behöver man spara kvitton? Och vad händer om du inte kan betala det du köpt? Vad gör Kronofogden?

4. Försäkringsbolag och banker + pensionen

Det är svårt att veta om en försäkring eller ett lån är bra eller inte. Anette Holm tipsar om hur du kan tänka för att göra bra val när det gäller försäkringar och lån. Dessutom förklarar hon hur den svenska pensionen fungerar och vad du behöver tänka på.

5. Demokrati, jämställdhet, sopsortering och allemansrätt

Vem får delta i valet? Hur fungerar offentlighetsprincipen? Vad är tryckfrihet? Får man säga vad man vill om vem som helst? Hur många pappor tar ut föräldraledighet? Får man gå på privat mark? Och varför ska man skölja ur och sortera mjölkförpackningar? Frågorna är många och Anette Holm ger dig svaren.

6. Sju sorters kakor till kafferepet

Vi smakar på sju sorters kakor och pratar om den svenska kaffekulturen. Vad är grovdoppa och tretår? Känner du någon kaffetant? Var sitter kaffetarmen? Och vad ska egentligen en riktig bulle innehålla? Anette Holm berättar också om svenska kaffeserviser genom tiderna och de svenska designers som blivit världsberömda genom åren.

Vill du boka?

30 minuter eller två timmar? Du väjer själv och Anette Holm anpassar föreläsningen till dina behov och önskemål.

Böckerna ”Livets ABC” och ”1 000 kronor på en månad – 90 måltider, 90 spartips och hur du kan få pengarna som blir över att växa” säljs till specialpris på bokade föreläsningar.

KONTAKT, OFFERT & FRÅGOR: order@anforlag.se, 070-524 41 73

Om Anette Holm

Anette Holm

Anette Holm

Anette Holm är mamma, chef, författare, projektledare, fru och människa.  Hon är en professionell och inspirerande idéspruta och en orädd estradör. Anette är positiv, humoristisk och sig själv i alla situationer. Med genuin värme, ett härligt skratt och ett stort intresse för omvärlden skapar hon mervärde.