An1 Förlag & Skrivverkstad

Är ni bra på att ta emot nya medarbetare på ditt jobb?

Är ni bra på att ta emot nya medarbetare på ditt jobb?

Är ni bra på att ta emot nya medarbetare på ditt jobb?

Kommer du ihåg hur det kändes efter den första dagen på jobbet som du har idag? Var du glad, kanske rent av upprymd? Kanske nollställd och lite lätt förvirrad? Eller i värsta fall hade du en liten klump i magen och undrade vad du hade gett dig in på.

Vad lämnade dagen för avtryck? Och hur har du det idag? Tror du att det på något sätt hänger ihop?

Det tror jag att det gör, som i så många andra sammanhang lämnar det första intrycket oftast ett bestående avtryck.

Många pratar, nu, om hur viktigt det är med onboarding. Men hur många är det egentligen som håller kontakten med den nya medarbetaren mellan det tillfälle när man skakat hand och kommit överens till den första dagen på jobbet?

Och hur många är det som förbereder både sig själv och sina medarbetare på att en ny medarbetare ska komma? Pratar ni om hur en ny arbetskamrat ska känna sig välkommen av alla och bli en i gänget?

Vad vill ni att den som är nyanställd ska tänka och berätta för sina närmaste när hen kommer hem efter den första arbetsdagen hos er?

Att det varit en härlig dag och att det känns spännande och intressant? Att alla var snälla och hade gott om tid för småprat? Att hen genast hittade någon att äta lunch med och kände sig välkommen?

Eller händer det att någon går hem efter den första dagen hos er med en liten klump i magen och undrar vad hen har gett sig in på?

Hör av dig om du vill veta mer om hur jag tänker, eller om du vill boka en inspirationsföreläsning eller workshop. 😊

Om föreläsningen/workshopen – Hitta ditt jobbflow™.

Om föreläsningen/workshopen – Vägen till arbetsglädje

Mina böcker hittar du här.