An1 Förlag & Skrivverkstad

Att distribuera en bok

Att distribuera en bok

Att distribuera en bok

Livets ABC måste finnas på Bokus och Adlibris tänkte jag. Men hur får jag dit den och hur skickar man böcker till de som beställer?

Efter lite googlande kunde jag konstatera att jag behövde starta ett förlag och ansluta det till Bokinfo. Där kunde jag sedan registrera boken så att den blev tillgänglig för alla bokhandlare. Helt automatiskt hamnade den på Bokus men Adlibris fick jag mejla och säga till för att det skulle hända.

I samma veva skaffade jag en distributör som kunde hjälpa mig att ta emot beställningar och skicka böcker till kunderna. Jag ville nämligen inte hålla ordning på beställningar, ha lagret i garaget, stå i köket och packa böcker och åka och posta dem varje dag.

Jag hittade Logistikteamet i Örebro och skrev avtal med dem så nu sköter de allt det praktiska, böckerna ligger fint på deras lager och jag kan själv hämta böcker hos dem när jag behöver fler.
Jag kände mig jättenöjd när allt var fixat. Då frågade Max på Logistikteamet:

– Hur tänker du marknadsföra boken då? Du måste kontakta bokhandlarnas inköpare!
– Hej och hå, tänkte jag. Jag får väl ta en sak i taget… först ska jag ju ha boksläpp.

Provläs

Köp boken på Bokus

Köp boken på Adlibris

Du kan också beställa den hos din närmaste bokhandel.