An1 Förlag & Skrivverkstad

En sång till den som fortfarande pundar

En sång till den som fortfarande pundar kostar 135 kronor + frakt

Från en rumlande, blandmissbrukande torghandlare i Varberg till Hallsbergs bibliotek. Vägen har inte varit så krokig som man kan tro, Jyrki Suominen gjorde snarare ett lappkast i livet 2002. Hans starka dikter med minnen från då och tankar från nu lämnar spår i både hjärta och själ. 

hela dan
har jag letat
efter ett landskap
med en sötvattensbrunn
att kasta mej
ner i
och förgifta vattnet
för alla som bor där

Röster om boken

Recension i Tidningen Kulturen

Recension i Magasin Opulens

”Jag rekommenderar denna bok! En resa igenom det förflutna. Smärtsamt vackert tungt och roligt. En bok för de som går vilse ibland. En bok för dig som tycker om vackra skildringar om liv kärlek och död. En bok för den medberoende. En bok för den före detta beroende….En sång till den som fortfarande pundar. Det finns ett liv efter askan och elden…✨”

”Så starka dikter, fröken Fager berör mig mycket.”

”Har läst dina dikter några gånger o de blir bara bättre för varje gång. Jag fick en idé det skulle vara härligt o ha de på vit papp typ A5 för att rama in i en svart ram (typ). För jag skulle vilja rama in mina favoriter o sätta på väggen. Köpte en bok till ”Tomma tofflor i hallen” o tänker lika med den.”

”Nattdikterna var som skrivna för mig. Läste upp några av dikterna på telefon för en vän som gärna vill köpa ett ex. Jag gillar din uttrycksform. Du lämnar lite mellan raderna och inget blir patetiskt.”

”0Natten har varit lång och vacker jag bär mitt ansikte försiktigt ut i världen… ” och älskar varje ord jag läser Jyrki Souminen 💕🌷Varmt Tack 💐

”Köper din diktsamling rakt av. Du är superrätt.”

”En underbar bok totalt underbar.”

”En mycket intressant diktsamling.”

”Fin läsning. Trovärdig, är det ord som dyker upp för mig.”

”Du är en jädrans poet. Fin bok också.”

”Jag läste första ”avsnittet” i går kväll. Vissa av Jyrkis korta dikter är helt enastående – inte en stavelse för mycket, inte en enda för lite.”

”Tänk dig hur det är att skriva med en vass gåspenna på ett litet för poröst papper. Det rafsar och skrapar och spetsen fastnar ideligen, river upp små hål där bläcket läcker ut. Om pappret vore själen så är pennan Jyrki Suominens dikter. Mörkmagisk debut. Rekommenderas starkt.”

”det landade en bok i min brevlåda… en berörande sån… skriven av Jyrki Suominen … läsningen påbörjad sådär i all hast vid kaffekoppen… vill läsa mer, inte i hast utan i lugn å ro…”

”Jyrki Suominen – jag finner din diktsamling mycket intressant. Fina poetiska skildringar av andras men, tolkar jag det som, även dina tunga erfarenheter. Jag rekommenderar den varmt.”

”Jag läser denna som en mycket hoppfull bok. En överlevares hopp. Det här är dikter och motsatsen till lättköpta trix och knep, också om det är tecknat med säker hand som stavas stilistisk kunskap. Det här är knivskarptext skuren med pennkniv och rakblad (som jag skulle säga om det inte lät så larvigt) och som jag läser igen och igen. Högt till påtår och tretår (jag ignorerar mina bordskamrater, de får tåla att farsan basunerar). Hej, vad bra!”

Och Fröken Fager har trängt sig in på YouTube  – Tonsatt och framförd av Per-Ivar Fröjd och Kent Steén.