An1 Förlag

Tomma tofflor i hallen

Tomma tofflor i hallen kostar 165 kronor.

Tomma tofflor i hallen är en spännande berättelse om stark kärlek och djup sorg. Lena träffade Jean-Marc på en buss i Örebro. Han var fransman, född i det koloniserade Algeriet och 18 år äldre. Det handlar om deras liv före och under hans sjukdom 21 år senare, om sorg och om sökande efter ny mening och identitet efter hans död.

Att mista en älskad anhörig är bland det värsta man kan uppleva och det är få som slipper undan den erfarenheten. Därför berör den här boken många.

”– Votre mari était bigame.
Vad? Sa hon att min man var bigamist?
– Ce n’est pas grave, fortsätter den luttrade kvinnan på franska i telefonen. Det är inte så allvarligt. Ganska vanligt, fyller hon i med.
Inte så allvarligt!? tänker jag. Den franska dödsattesten som jag håller i handen och som utfärdats på Franska konsulatet i Stockholm namnger två fruar.”

Köp nu!

Röster om boken

”Den är ju helt underbar 😉 Vilken gnista och mycket känslor och även en stor portion humor. Du borde omgående börja skriva nästa bok!!! Och till alla kompisar ger jag rådet att nästa bok du läser skall författaren vara Lena Poggi <3”

”Tack Lena Poggi – en fantastisk bok. Kan varmt rekommendera den🌸”

”Blir berörd av Lenas närvarande språk. Tack för att du delar med dig av ditt liv.”

”Gripande och nyktert. ⭐⭐⭐⭐⭐ Hur skildrar man en outsäglig sorg? ”Outsäglig” betyder att uppgiften är omöjlig. Samtidigt är den nödvändig. Var och en som drabbas av en nära anhörigs död tvingas att gå igenom sorgens alla faser, gång på gång, för sig själv och kanske också för andra. Lena Poggis bok är en hjälp i allas sorgearbete. Hon skildrar gripande och nyktert sin älskade makes sjukdom, lidande och död. Och hon skriver om stort och smått som hon tvingas gå igenom efteråt. Hon undviker de stora orden och försöken att förklara det outsägliga. I stället får vi genom hennes nyktra skildring av det förfärliga, det triviala och det oundvikliga följa hennes egen kamp för att leva vidare och finna en mening i det meningslösa. Hennes bok skildrar just hennes kamp i alla dess enskildheter. Genom bokens konkretion ger hon oss alla hjälp, var och en i sin unika sorg.”