An1 Förlag & Skrivverkstad

Boksläpp och nya vänner

Boksläpp och nya vänner

Boksläpp och nya vänner

I slutet av april 2015 åt jag lunch med en nyfunnen bekantskap. Jag var full av bok-bubbel och pratade bara om min bok hela lunchen. Dagen efter kom det ett meddelande:

”Halloj, jag berättade för Lotta om din bok. Hon tycker såklart också att det är jättekul att du släpper en bok. Men till saken, vi brukar arrangera After Work-mingel med jämna (eller ojämna mellanrum) Och vi tycker att det vore superkul att ha ett mingel och release-fest samtidigt. Du kan väl fundera på det, såvida du inte redan har klart för dig hur du vill lansera och vill ha en egen fest någon annanstans såklart. 🙂
Trevlig valborg, Stina”

Vilken fantastisk idé! Och vilka underbara människor som plötsligt ville engagera sig i mig och min bok. Jag tackade glatt ja och vi började så smått planera boksläppet.

Någonstans att vara – hos Lotta och Stina på Najja kommunikation.
Någonting att äta – Miriam och nyöppnade Örebro Slotts restaurang bjöd på smått och gott med recept från boken.
Någonting att dricka – Lotta och Stina fixade bubbel av alla sorter.

Vi ersatte en enkel uppläsning av författaren mot en intervju av en professionell person som inte tidigare kände författaren och Katarina åtog sig gärna uppgiften.

Döttarna sålde böcker så det rök hela kvällen och kontoret hos den lilla kommunikationsbyrån var knökfullt med glada människor. Det blev en fantastisk kväll och jag kunde inte sluta le förrän långt inpå småtimmarna.

Jag kan verkligen rekommendera alla som skriver en bok att satsa på ett hejdundrande boksläpp och göra det tillsammans med någon du inte redan känner. För härliga vänner kan man verkligen inte få för många av och glada minnen behövs när man vaknar upp till en vanlig vardag igen och inser att man har många kartonger böcker att sälja.

Nästa gång berättar jag om min marknadsföringsstrategi.

Tack Lotta, Stina, Katarina, Miriam, Julia och Erika!

Provläs

Köp boken på Bokus

Köp boken på Adlibris

Du kan också beställa den hos din närmaste bokhandel.