An1 Förlag & Skrivverkstad

Chansen kommer inte tillbaks

Chansen kommer inte tillbaks

Chansen kommer inte tillbaks

När jag var 26 år upptäckte jag att andra människor hade en plan med sitt liv. De hade satt upp mål som de ville nå inom 5 eller 10 år. Jag blev jätteförvånad! (Ja, jag VET att det verkar som om jag vore på gränsen till korkad, men du måste komma ihåg att det är väldigt länge sedan, i en annan tid, en helt annan kontext än idag.)

Sedan förstod jag att det var ganska vanligt och ännu senare förstod jag att det är något som man till och med uppmuntras att göra, särskilt om man läser företagsekonomi eller lyssnar på föreläsare som berättar om hur man ska lyckas i livet. ”Man måste ha ett mål om man ska lyckas, annars kommer man ingenstans” – är budskapet.

Jag har aldrig haft en plan. Och inte heller något mål. Däremot har jag alltid vetat vad jag vill och vad jag inte vill, och därför har jag kunnat ta chansen när den har kommit. Jag tycker att du ska tänka likadant.

Ur kapitel C i boken Livets ABC