An1 Förlag

Ett liv med ord och bokstäver

– Det mesta jag gör i livet handlar om språk och bokstäver, säger Lena Poggi. Hon berättar om sitt författarskap och vägen från att vara ett bokslukande barn till att få egna böcker utgivna på förlag. Föreläsningen tar dig med på en härlig utvecklingsresa – med funderingar om drivkraft, skrivandets hantverk och vad man egentligen ska ha bokstäver, ord och språket till.

Redan 1998 gavs Lenas första läromedel ut på ett franskt förlag. Det var ett läromedel i svenska för franskspråkiga, ”Le suédois en vingt leçons”, som hon skrev texterna till och som nu har sålts i över 12 000 exemplar. 2013 skrev hon ännu ett läromedel i svenska och 2014 kom en tillhörande övningsbok på samma förlag. Läromedlen säljs i Frankrike, Schweiz, Belgien, Canada, Spanien, Italien och Afrika.

Lenas självbiografiska bok ”Tomma tofflor i hallen” kom ut 2017. Det är en spännande berättelse om stark kärlek och djup sorg. Lena träffade Jean-Marc på en lokalbuss. Han var fransman, född i det koloniserade Algeriet och 18 år äldre. I boken beskriver Lena sina erfarenheter av sorg och om att så småningom gå vidare i livet.

30-90 minuter, med eller utan samtal.

Vill du boka?

Mejla till order@an1forlag.se

Du når Lena Poggi på 073-028 78 74.

Röster om Tomma tofflor i hallen

”Har precis sträckläst Tomma tofflor i hallen. Fantastiskt bra bok!”

”Tack Lena Poggi – en fantastisk bok. Kan varmt rekommendera den.”

”Blir berörd av Lenas närvarande språk. Tack för att du delar med dig av ditt liv.”

”Tack för att du gett mig en så fin läsupplevelse med din bok. Jag tyckte mycket om den! Blev förstås gripen av din historia, men lika mycket av det sätt du skriver om den.”

Om Lena Poggi

”Du är verkligen extremt intresserad av språk” – det är ord som Lena ofta får höra. Hon älskar att vända och vrida på ord och formuleringar.

Lena har lång och bred erfarenhet som engagerad föreläsare på arbetsplatser, skolor, bibliotek och studieförbund, som legitimerad gymnasielärare (i svenska, franska och spanska), som utlandslektor i svenska på ett franskt universitet och språkvårdare på en svensk myndighet.

Hon bor i Örebro men är född och uppvuxen i Borås.