An1 Förlag & Skrivverkstad

Hitta jobbflow redan i augusti

Hitta jobbflow redan i augusti

Hitta jobbflow redan i augusti

Jag hade två jobb. Ett som jag hade hittat på själv och ett där jag fick lön. När jag gick till bilparkeringen på eftermiddagarna, efter lönejobbet, så var jag ofta så trött att jag knappt kunde sätta den ena foten framför den andra. Men, det konstiga var att när jag kommit hem och fått i mig något att äta så kvicknade jag till när jag satte mig för att jobba med böckerna och förlaget. 

När det blev kväll var jag ofta fylld med energi och hade så roligt att jag inte ville sluta. Precis sådär roligt som man kunde ha när man var barn och höll på med en lek i flera dagar, kanske till och med i flera veckor. Minns du hur det var?

Man behöver ju inte vara extremt begåvad för att förstå att jag fick flow av jobbet som jag hade hittat på själv. Det är ju inte heller konstigt att man tycker att något är kul när man får göra precis som man vill. Men, jag funderade ändå på vad det var som egentligen hände de där eftermiddagarna.

Eftersom jag är en nyfiken person och ofta har arbetat tillsammans med forskare inom olika ämnen, bland annat stressrelaterad ohälsa, så tänkte jag att det förstås finns någon där ute som har tagit reda på vad flow egentligen är. Och det gjorde det! Jag hittade professor Mihaly Csikszentmihalyi som har forskat om flow i så gott som hela sitt liv. Han satt förstås inne på svaret och jag upptäckte 9 olika faktorer som ger flow.

Jag lärde mig mer om var och en av de 9 faktorerna och kom på hur jag kunde använda dem för att hitta samma flow på jobbet där jag fick lön. Och det funkade! Jag kunde plötsligt leverera entusiastiska föreläsningar och hålla fokus trots att arbetsuppgifterna inte alltid var intressanta och spännande. Jag kunde också göra ett bra jobb och känna engagemang trots att jag inte fick använda all min erfarenhet och kunskap. Ett halvår senare gick jag mot bilen med energi i stegen och ett glatt sinne.

Då bestämde jag mig för att dela med mig av min kunskap till andra. Så jag skrev boken Hitta ditt jobbflow® – som är lättare att läsa och förstå än Mihalys tjocka forskningsrapporter. Köp den om du också vill börja hösten med mer energi än du hade innan semestern! Gör övningarna och fundera på hur du kan använda de 9 flowfaktorerna för att hamna i flow på jobbet varje dag. 

Så här tycker några andra om boken (som också kan användas till en workshop):

”En bra workshop som gav många nya insikter och som fick mig att tänkta till kring min egna situation i jobbet. Anette som föreläsare är behaglig att lyssna på, rolig och kunnig inom många olika områden.” – Karin Collén, Örebro universitet

”Fantastisk bok du skrivit Anette Holm. Har haft med boken på semestern och landat i många reflektioner.” – Maria Fridberg

”En mycket bra bok som ger möjlighet till både reflektion och insikter om sig själv.”

Eftersom jag gärna vill dela med mig av kunskapen till dig så har jag bestämt att det är sommarpris på boken i min webbshop till och med den 31 augusti.
Klicka här så kommer du dit