An1 Förlag & Skrivverkstad

Inspiration eller transpiration?!

Inspiration eller transpiration?!

Inspiration eller transpiration?!

Jag skulle skriva om inspiration den här gången och då sitter jag plötsligt här alldeles tom i huvudet. Det är precis så det är när man ska skriva en bok också. Då kan man inte vänta på inspirationen! Det är bara att börja skriva. Och så småningom infinner sig tankarna, berättelsen och de nya idéerna. I bästa fall får man flow.

Att skriva en bok är 90 procent transpiration och 10 procent inspiration. Och det tråkiga är att inspirationen ofta infinner sig på olämpliga tider och platser när man inte KAN sätta sig ner och skriva. Då gäller det att inte glömma de bra idéerna utan att spara dem så att man kan plocka fram dem när det är dags att skriva – för en bra idé sätter faktiskt igång inspirationen ganska snabbt!

Det handlar också om tid. Utan tid blir det inget skrivet och jag har hittat tid på olika sätt. Små stunder här och där – på en tågresa, en lunchrast eller en stund när jag ändå har fått sitta och vänta på att något annat ska hända. Men små stunder räcker inte om det ska bli en hel bok, man behöver också hela dagar där man kan jobba koncentrerat i lugn och ro. Det är då man får ordning på strukturen och kan jobba ordentligt med innehållet.

Det där riktiga petjobbet ska man verkligen inte underskatta. Nästa gång berättar jag mer om korrekturläsning.

Provläs

Köp boken på Bokus

Köp boken på Adlibris

Du kan också beställa den hos din närmaste bokhandel.