An1 Förlag & Skrivverkstad

Inspiration och kunskap får du om du är nyfiken

Inspiration och kunskap får du om du är nyfiken

Inspiration och kunskap får du om du är nyfiken

Jag har ofta bestämt mig för att göra något som jag inte vet så mycket om. Jag började plugga på den väldigt nya och konstiga informationslinjen på Örebro universitet 1983. Det var ingen som visste vad en informatör var och det fanns inte heller några jobb att söka. Jo, kanske några stycken, men de var verkligen inte många och det var definitivt inte så att en tjej utan arbetslivserfarenhet kunde få något av de jobben.

Jag lärde mig många nya saker på utbildningen. Jag lärde mig också mycket om hur andra människor tänker – helt annorlunda mot hur det tänktes i den lilla bubblan på landet som jag kom ifrån. Jag blev smartare.

Ur kapitel I i boken Livets ABC