An1 Förlag & Skrivverkstad

Med hjärtat i handen

Med hjärtat i handen

Med hjärtat i handen

Jag skrev med hjärtat i handen ur mitt innersta till mina barn. Texten blev väldigt naken och ärlig, jag utelämnade inget. När jag hade skrivit ungefär en tredjedel bestämde jag mig för att göra en bok som alla skulle kunna ha glädje och nytta av och då fick jag börja om från början.

Jag ville fortfarande att texten skulle vara ärlig och naken, men utan att utelämna andra eller mig själv för mycket. Jag behövde ta hänsyn till vad som kunde räknas som personligt och vad som var helt privat. Det privata måste bort och de personer som är en del av berättelsen måste behandlas med respekt. Jag tycker att jag har lyckats bra med det jag ville.

Det är, som alltid, viktigt att fundera på vilken stil och känsla man vill ha i sin text. För mig var det lätt att bestämma mig för att skriva med kärlek och vara helt ärlig men utan att bli sentimental. Jag ville inge hopp och glädje till läsaren men också beröra starkt och, i bästa fall, locka till ett och annat skratt. Nu börjar läsare höra av sig och jag känner mig glad för det verkar som om jag lyckats:

”Du har en alldeles särskild ton, Anette. Korrekt och välskriven svenska, med en lugn och mjuk värme som lyser igenom. En återhållen underfundighet kombinerad med partier som är starka och ganska nakna utan att någonsin bli melodramatiska eller sentimentala.”

”Tack Anette! Nu har jag läst din bok, gillade verkligen ditt upplägg och lättsamma sätt att skriva, dessutom har jag fått mig en hel del klokskap till livs.”

”Jag beundrar dig för att boken är så omväxlande, men ändå konsekvent. Och som en röd tråd genom alla avsnitten går en självklar kärlek till livet – med både ljusa, vardagliga och mörka inslag.”

Vill du veta mer om vad jag tänker om inspiration? Det berättar jag nästa gång.

Provläs

Köp boken på Bokus

Köp boken på Adlibris

Du kan också beställa den hos din närmaste bokhandel.