An1 Förlag & Skrivverkstad

Släpp taget och gå vidare

Släpp taget och gå vidare

Släpp taget och gå vidare

Jag har en arbetskamrat som på allvar måste spara saker, annars är hon rädd för att hon ska glömma bort olika händelser, stora som små… att hon ska glömma sitt eget liv. Riktigt så illa är det inte med mig. Jag vet att du tycker att jag sparar på allt men jag tycker faktiskt att jag är ganska normal. Dessutom vet du att jag inte ens behöver märka att något har försvunnit när du städat bort saker där hemma.

Men, jag har faktiskt några få prylar som jag saknar. Och jag mår jättedåligt när jag tänker på att de är borta. När jag var liten fick jag en väldigt fin dockservis av min farmor och farfar. Den var så fin att jag nästan aldrig använde den. Den låg där i sin kartong med silkespapper omkring.

Ur kapitel S i boken Livets ABC