An1 Förlag & Skrivverkstad

Springer du in i betongväggar?

Springer du in i betongväggar?

Springer du in i betongväggar?

I början av mitt yrkesliv hände det ganska ofta att jag kände att ingen var intresserad av att lyssna på mig, att det tog stopp när jag försökte komma någon vart. Då blev jag förstås ledsen och kände mig rätt värdelös. Jag kämpade och kämpade länge för att få bekräftelse. Men ofta var det ett kämpande som inte gav något resultat över huvud taget, och det kostade mig väldigt mycket känslomässigt.

Så en dag bestämde jag mig för att sluta springa in i betongväggar. Jag tänkte att om ingen är intresserad av mig och vad jag kan bidra med så kan jag lägga min energi på något annat.

– Någonstans i världen ska det väl finnas någon som tycker att jag kan göra något som är bra? tänkte jag.

Det var väldigt skönt att ta det där beslutet för arbetslivet blev mycket enklare att hantera efter det. Så fort det kommer en betongvägg i vägen går jag åt ett annat håll än idag. Det fungerar alldeles utmärkt, för det finns alltid någon annanstans där jag är välkommen och efterfrågad.

En annan sak som jag också har brottats med och som har tagit ganska lång tid för mig att göra något åt är att jag har känt mig kritiserad om någon haft en synpunkt på något som jag gjort. Jag har känt att det har varit fel på mig. Det har varit svårt både i privatlivet, i skolan och på jobbet.

Jag vet inte riktigt när det började. Men den känslan levde jag med i ganska många år från det att jag var barn tills jag blev vuxen. Tänk så många år med ont i magen helt i onödan! Jag vill inte att någon annan ska behöva känna likadant.

Det är nämligen så att det du gör inte hänger ihop särskilt mycket med den du är. Alla gör saker ibland som inte blir så lyckade. Så om du gör något som andra har synpunkter på kan du bara säga:

– Oj då!

eller

– Hoppsan!

eller

– Det var ju tråkigt att du tycker så.

eller

– Ja, tänk så dumt det kan bli.

eller

– Jag tycker faktiskt tvärtom.

eller

– Då får vi hoppas att det går bättre nästa gång.

eller

– Hur tycker du att vi ska lösa det här då?

eller något liknande.

Hör av dig om du vill veta mer om hur jag tänker, eller om du vill boka en inspirationsföreläsning eller workshop. 😊

Hälsningar Anette Holm

Om föreläsningen/workshopen – Hitta ditt jobbflow™.

Om föreläsningen/workshopen – Vägen till arbetsglädje

Mina böcker hittar du här.