An1 Förlag & Skrivverkstad

Tryckt och klart!

Tryckt och klart!

Tryckt och klart!

Att hitta ett tryckeri som är lagom dyrt i förhållande till vad man får visade sig vara en konst. Jag googlade förstås och hittade flera olika alternativ. Print-on-demand kanske? Nej, jag ville ha en upplaga böcker som jag kunde sälja både från egen ficka och med hjälp av en distributör. Ett lokalt tryckeri för att ha nära till produktionen och kunna prata med någon öga mot öga? Nej, det blev alldeles för dyrt.

Det som blev avgörande visade sig vara upplagan, val av papper, antal sidor och storlek på boken. Alla dessa parametrar behövdes för att jag skulle kunna jämföra olika tryckeriers priser.

Jag bestämde mig för att trycka böckerna hos Lasertryck/Scandinavianbook som hade bra pris på små upplagor av danskt band, snyggt papper på både omslag och inlaga (260 gram Chromocard och 100 gram Munken Print Classic Cream för läsbarhetens skull och för att boken är illustrerad), matt kachering och bra standardmått att välja mellan. Det visade sig också att de hade en alldeles utmärkt och trevlig kundtjänst.

Jag kände mig riktigt nöjd med att ha en duktig grafisk formgivare i familjen och min dotter var nöjd med att hennes portfolio kunde kompletteras med en bok. Hon fick en önskelista av mig:
• Omslaget ska vara grönt, vitt och turkost.
• Använd illustrationerna i boken på omslaget.
• Storlek: 125 x 200 mm
• Danskt band med lagom stora flikar att vika in.
• Typsnitt i inlagan: favoriten Garamond som brödtext och Century Gothic i rubriker. Båda 11 punkter och 13,2 punkters radmellanrum.
• Läsvänliga rader på 88 mm.
• Och marginaler: överkant 15 mm, nederkant 20 mm, ytterkant, 17 mm och innerkant 20 mm.
• Plats för streckkod.

Det blev fantastiskt! Jag känner mig fortfarande onödigt nöjd med allt när jag håller boken i handen. Den syns bland andra böcker, det danska bandet gör den till ”mer” bok, den är lätt att läsa och framförallt är den snygg!

Provläs

Köp boken på Bokus

Köp boken på Adlibris

Du kan också beställa den hos din närmaste bokhandel.